Strijd van de lange adem

‘Als we moeten kiezen tussen compromissen en een genocide op onze mensen, dan kiezen we zeker de levens van onze mensen’, schreef de hoogste commandant van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) Mazloum Abdi afgelopen zondag in Foreign Policy. Zijn troepen stonden met de rug tegen de muur. Vanuit het noorden viel Turkije aan, vastbesloten de SDF van de aardbodem te vegen en daarbij de bevolking niet te sparen. Sinds precies een week kon de SDF niet meer rekenen op de Amerikanen, die Turkije en jihadistische milities de vrije hand gaven en zo de Koerden in de onbetrouwbare armen van Rusland en president Assad dreven. Het is het definitieve einde van een democratisch experiment dat de potentie had een oplossing te zijn voor het conflict in Syrië.

Lees verder op de site van de Groene! Het verhaal staat ook in de papieren Groene Amsterdammer, die tussen 17 en 24 oktober 2019 in de winkel ligt. Koop dat blad!

1 reply
  1. John Bestevaar
    John Bestevaar says:

    What is it in Humans that we cant tolerate anyone or group who is even a little bit different?

Comments are closed.