Correspondenten, dat zijn al lang niet meer de meest ervaren journalisten op een krantenredactie die na jaren trouwe dienst met een mooie post in het buitenland worden vereerd. De nieuwe correspondent is een freelancer. Of beter gezegd: een journalistiek ondernemer, die de media op de voet volgt en precies weet waar en waarmee hij vandaag en morgen zijn geld gaat verdienen.

Klinkt goed. Maar hoe doe je dat? Welk land leent zich voor zo’n vrij correspondentenbestaan, en waarom? Hoe begin je, hoe bouw je een netwerk op, hoe verzin je verhalen voor steeds weer andere en steeds weer nieuwe media? Is Nederland je voornaamste markt, of kijk je verder dan dat?

Deze workshop is geschikt voor zowel twijfelaars als journalisten die al hebben besloten binnenkort ergens als correspondent aan de slag te gaan. Hij wordt gegeven door Fréderike Geerdink, journalist sinds 1990 met inmiddels twaalf jaar buitenlandervaring als freelancer: eerst in Turkije, tegenwoordig in de Koerdistan Regio in Irak. Geerdink werkte de afgelopen jaren voor uiteenlopende media in Nederland (Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad, Groene Amsterdammer, Vrij Nederland, Wordt Vervolgd, Marie-Claire, Het Parool, ANP, Viva, Elle, etc) en daarbuiten (Index on Censorship, BBC, The Independent, Al Monitor, The Huffington Post, VRT). Ze is geregeld op de radio te horen als Turkije- en Koerdistan-specialist. Workshops geeft ze al zeker vijftien jaar, allemaal op het gebied van freelance journalistiek. Laat je inspireren op deze intensieve en actieve dag vol eye openers!

Datum: najaar 2019 (precieze datum nog niet bekend). Wil je een seintje als de datum bekend is? Geef je dan op voor de Nieuwsbrief.

Plaats: Utrecht centrum.

Prijs: € 365,- (ex BTW), inclusief koffie/thee en lunch.

Wil je meer informatie? Mail mij dan via f.geerdink@gmail.com!

Meteen aanmelden? Ga hieronder je gang!

Het verschuldigde bedrag van € 441,65 (€ 365,- + 21% BTW) graag overmaken op IBAN NL37INGB0006521149, t.n.v. F.H. Geerdink te Hengelo, onder vermelding van ‘Freelancen in het buitenland’.

Bevestiging deelname volgt na betaling. Dan volgt ook meer info over precieze plaats en tijd.

Een factuur voor je administratie krijg je op de workshopdag zelf.

Kostenloos annuleren kan tot één week voor de workshop. Wie daarna annuleert, krijgt geen geld terug, maar kan wel een ander in zijn/haar plaats laten deelnemen.