Tijdens een workshop Scherper Onderhandelen.

Tijdens een workshop Scherper Onderhandelen.

When I am in the Netherlands, I give workshops for freelance journalists who want to get a firmer grip on their business, both financially and concerning content. Also, I give individual training to freelancers, with the same goal and usually via Skype. Since I give these workshops and individual training in Dutch for Dutch journalists, all this information is in my mother tongue.

Je journalistiek ondernemerschap versterken? Daarvoor ben je hier aan het juiste adres! Het is namelijk de rode draad van de workshops en de individuele begeleiding die ik geef.

Bij Creatief Denken leer je van een breed onderwerp een specifiek idee te maken. Een heel praktische workshop, waarbij je aan het eind een lijst ideeën hebt waarmee je zó de boer op kunt.

Scherper Onderhandelen draait voor een flink deel om blokkades die veel freelance journalisten ervaren bij het onderhandelen. ‘Ze hebben bij dat blad niet meer budget’, denken ze, of ‘Voor mij tien anderen’. Die blokkades ruimen we effectief uit de weg!

Freelancen in het Buitenland is een inspirerende workshop voor iedere freelancer die zijn of haar journalistieke geluk over de grens wil beproeven. Hoe pak je dat aan, zo’n freelance correspondentschap? Welk land leent zich ervoor, en waarom?

Individuele begeleiding is er zowel voor beginnende freelancers in de journalistiek als voor ervaren schrijvers die hun ondernemerschap een nieuwe of succesvollere invulling willen geven.

Ik geniet ervan collega-journalisten op weg te helpen in hun ondernemerschap. En dat stralen de workshops ook uit, als ik de deelnemers tot nu toe mag geloven. De volgende workshops zijn in september 2018. Misschien tot ziens!