SP-fractievoorzitter Eindhoven Murat Memiş vast in Turkije

SULAYMANYA – Murat Memiş, voorzitter van de SP-fractie in de gemeenteraad van Eindhoven, werd op 30 april in het bijzijn van zijn vrouw en twee jonge kinderen opgepakt in de Turkse badplaats Antalya. Inmiddels is hij weer vrij, maar hij mag van de Turkse autoriteiten het land niet verlaten. Memiş (31), een Koerdische Nederlander, wordt verdacht van lidmaatschap van, recruteren voor en het maken van propaganda voor een terroristische organisatie. Op die vergrijpen staan in Turkije lange gevangenisstraffen. Burgemeester John Jorritsma zal de Eindhovense gemeenteraad vanavond aan het begin van de raadsvergadering over de kwestie informeren.

Lees verder op Patreon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s