In Turkey, violence starts as hunger strikes end

On 27 May 2019, the Turkish army launched a military operation against the Kurdistan Workers’ Party (PKK) in the Hakurk area in northern Iraq. It was not just an air operation for a change but a seemingly limited ground operation as well, with soldiers dropped in the rugged mountains from helicopters.

Five days earlier, the Turkish state allowed lawyers to visit imprisoned Kurdish leader and PKK founder Abdullah Ocalan, the second of two visits since 2011, raising questions about Turkey’s intentions.

Continue reading on Fanack!

1 reply
 1. Sjoerd Vos
  Sjoerd Vos says:

  Hallo Fréderike,

  Dank je wel voor jouw update(s). Laatst kwam ik de opmerking tegen dat het een jaar rustig geweest was in de regio. Kwam overeen met de periode van ceremoniën die voor de regio gedaan zijn. Helaas is dat nu ten einde en is de aandacht daarvan ik geloof op Iran gericht. Als je tijd/zin in koffie of zo hebt, laat het weten, dan spreken we af.

  Met vriendelijke groeten,

  Sjoerd Vos 06 3818 0225

  Op vr 7 jun. 2019 om 09:10 schreef Fréderike Geerdink :

  > fgeerdink posted: “On 27 May 2019, the Turkish army launched a military > operation against the Kurdistan Workers’ Party (PKK) in the Hakurk area in > northern Iraq. It was not just an air operation for a change but a > seemingly limited ground operation as well, with soldiers dr” >

Comments are closed.